Hoe maak je de stap van traditionele BI & Datawarehousing naar Data Science?

WOE 10:30 - 11:00

Dit is een presentatie van 2022

IBM


Data & Analytics gaat al lang niet meer alleen om het verzamelen en rapporteren van data. Data Science wordt een steeds belangrijkere expertise voor organisaties. En de toepasbaarheid ervan is heel uitgebreid. Dit maakt het interessant voor alle sectoren en bedrijven waar data in grote hoeveelheden aanwezig is. Maar hoe begin je met Data Science? En wat moet er – vanuit dataperspectief - ingeregeld worden om Data Science succesvol in te zetten? Maurice Veltman, Solution Architect bij Axians, deelt aan de hand van inspirerende use cases uit verschillende sectoren zijn tips & tricks voor de stap van traditionele BI & Datawarehousing naar Data Science.

Wil jij deze en meer inspirerende lezingen volgen? Meld je gratis aan voor de Big Data Expo op 14 & 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Thema
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.