AI maturity

Leer wat er nodig is om een AI-gedreven organisatie te worden.

Buzzwoorden zoals Big Data, Cloud en Artificial Intelligence (AI) bestaan al lang. Tegenwoordig beschouwt ongeveer 80% van de bedrijven data als een essentieel onderdeel van hun strategie (volgens onze jaarlijkse Data & AI Survey). Slechts 15 van de 100 bedrijven slagen er daadwerkelijk in om AI-toepassingen te ontwikkelen die worden geadopteerd en gebruikt door het bedrijf. En wanneer bedrijven significant investeren in data en AI, wat maakt dan eigenlijk exact het verschil?

Dit is precies waar het maturity model bij helpt. Doel van het model is om bedrijven te helpen 
Dit is precies waar een volwassenheidsmodel in het spel komt. Het doel van zo'n model is om bedrijven te helpen inzichtelijk te krijgen wat hun huidige competenties zijn en wat zij nastreven. Een maturity model is daarom een manier om progressie te structureren. Of men data science nu al volop omarmt, of pas net begint.

In dit whitepaper beantwoorden we de volgende vragen:

1) Wat is een maturity model precies en waarom heb je het nodig?
We pakken dit aan door een typisch AI-volwassenheidsreis en alle benodigde onderdelen te schetsen, gebaseerd op interviews met Nederlandse topbedrijven en onze eigen ervaring als adviseurs.

2) Hoe kunt u een maturity model gebruiken om uw organisatie vooruit te helpen?
Alleen een model hebben is niet voldoende; om waardevol te zijn, moet u ernaar handelen. Voortbouwend op praktische verhalen en ervaringen van onze klanten en onszelf geven we richtlijnen voor het ontwikkelen van uw analytisch vermogen en hoe u AI in uw organisatie kunt integreren.

Je gegevens

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (GoDataDriven) benaderd kan worden. Meer informatie hierover vind je in ons privacy statement.

Meer kennis opdoen? Bekijk al onze whitepapers of luister onze podcasts!
 

Meer whitepapers  Beluister podcast