Auteur: Big Data Expo

Big Data Expo: kennisdeling in de breedste zin van het ‘data-woord’ 

Big Data Expo ging vandaag vliegend van start; Hal 12 in Jaarbeurs Utrecht bruiste van activiteit op de eerste beursdag. Inspirerende sprekers, bevlogen exposanten en enthousiaste bezoekers droegen vandaag bij aan een energieke sfeer en volop kennisdeling. Als organisatie genieten wij dan ook enorm na en kijken wij uit naar dag twee! 

Actuele data thema’s staan centraal 
Uiteenlopende bedrijven sneden vandaag de meest diverse data-onderwerpen aan. In lezingenzaal 3 en 5 spitsten bezoekers hun oren bij lezingen die nauw verband houden met de thema’s Security & Privacy en Sustainability. En dat duurzaamheid ook hot topic is voor dataspecialisten blijkt wel uit de bomvolle lezingenzaal waar ProRail sprak over hoe het bedrijf door datagedreven te werken de prestaties op de spoorwegen verbetert. 

De themazalen zijn deze editie een primeur: door middel van deze zalen zetten wij als organisatie thema’s uit het datalandschap in de spotlight. Zo zoomde Duurzaam Datalab met het publiek in op statiegeldalgoritmes en werden er gouden tips uitgewisseld voor cyberweerbaarheid door Zolder.

Het delen van kennis zet zich op de tweede beursdag voort! Morgen zijn lezingenzaal 3 en 5 ingericht voor presentaties rondom de thema’s Artificial Intelligence en Digital Transformation.

Bekijk het complete lezingenprogramma 

Druk bezochte keynotes
Data leeft, en volgens de keynote sprekers Erick Webbe en Bas van Berkel (Bol.com) valt er daarom alleen maar meer te ontdekken als het gaat om data science. “Go big or go home” gaven zij bezoekers van Big Data Expo mee. 

Daarnaast deelden ze drie belangrijke pijlers uit het eigen leerproces, een data-reis die ze vergelijken met de ruimtevaart. “Het ontdekken van Data Science. verschilt van dagelijkse business. Investeer in professionals, ontdek samen en verwacht verrassingen. Het vraagt focus, toewijding en samenwerking om langdurig impact te maken.”

‘Sta open voor verandering’ - Tekin Mentes, Head of Data Technologies (Shell)


Naast de keynote van Bol.com, viel ook de keynote van Tekin Mentes (Shell) in de smaak. Het begrip ‘verandering’ stond in zijn keynote presentatie centraal. “Dingen veranderen snel, we hebben veel data-vaardigheden nodig om goed te kunnen focussen op waardevolle impact.” 

Hij nam de vakspecialisten mee in de betekenis van data in de laatste decennia en daagde de nieuwe generatie in het publiek uit om na te denken over hun huidige expertise en op welke manieren die over vijf jaar wel of juist niet houdbaar is. “Werk je aan een data-project? Nu is het tijd om groter te denken. Sta open voor verandering.”

Er valt nog veel meer te ontdekken over de mogelijkheden van data. AI in retail, hoe ziet dat er bijvoorbeeld uit? Noortje van Genugten en Jeroen Edeling van Albert Heijn nemen je mee en bijten morgen het spits af in de keynote zaal.

Een datagedreven toekomst voor iedereen
Om een datagedreven en rendabele toekomst tegemoet te kunnen gaan, moeten professionals het handelen vanuit een onderbuikgevoel loslaten. Grote hoeveelheden data zijn steeds dominanter geworden in onze maatschappij en het bedrijfsleven. 


En dat beseffen professionals uit alle lagen van de organisatie meer en meer; data managers, dataspecialisten, IT’ers maar ook business managers en C-level, durfden uitdagingen én oplossingen in de ogen te kijken en maakten vandaag een verdiepende slag. Oplossingen en tools op het gebied van o.a. Data Architecture, Business Intelligence, Data Engineering, Analytics en Cloud Computing kwamen vandaag aan het licht door meer dan 100 energieke exposanten op de beursvloer.
 

Morgen is de laatste kans om Big Data Expo te bezoeken. De beurs is woensdag 13 september te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur. 

recap

Reactie toevoegen