Nationale Benchmark Data Innovatie 2020

Nationale Benchmark Data Innovatie 2020

De industriële waardeketen op weg naar datagedreven werken

Het zijn turbulente tijden, ook voor de industriële sector. De coronacrisis maakt pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen online kunnen (samen)werken en overal over alle benodigde informatie beschikken. Inmiddels worden de meeste operationele processen in de keten al digitaal ondersteund. Maar door de toenemende mondiale concurrentie is het nu zaak om slimmer gebruik te maken van data.

Diepgaande analyse van bedrijfsgegevens verschaft inzichten voor het optimaliseren van processen. Data scientists kunnen modellen ontwikkelen om de besluitvorming te ondersteunen. Integratie van gegevens maakt het makkelijker om modulair te produceren. Dat verlaagt de kosten en maakt de productiecapaciteit flexibeler. Verder legt connectiviteit voor remote monitoring en predictive maintenance de basis voor nieuwe verdienmodellen.

Om al die redenen besluiten veel bedrijven in de industriële sector om hun data beter te benutten. Hoe ver is de sector in data-innovatie? Welke stappen hebben ze al gezet naar datagedreven werken en waar lopen ze tegen aan? Wat zijn de factoren die het volwassenheidsniveau in het benutten van data bepalen? En wat kunnen we leren van bedrijven die hierin voorop lopen?

Vanuit die startvragen heeft Valid een benchmark uitgevoerd waaraan een groot aantal bedrijven in de industriële waardeketen heeft deelgenomen. De bedrijven verschillen zowel in omvang als de plaats die ze hebben in de keten. Vrijwel alle respondenten zijn (mede)verantwoordelijk voor data-innovatie in hun organisatie.

Je gegevens

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Valid) benaderd kan worden. Meer informatie hierover vind je in ons privacy statement.

Meer kennis opdoen? Bekijk al onze whitepapers of luister onze podcasts!
 

Meer whitepapers  Beluister podcast